Hva du bør vurdere for å oppnå en viss vekt

Kroppen trenger energi for at å holde oss i live og at organene våre fungerer normalt. Denne energien er hentet fra matvarene. Kalorier er mengden energi i mat- eller drikkevarer og måles i kalorier og de brukes til å måle hvor mye energi vi får fra dem.

Hvis folk kunne konsumere det antallet kalorier som er nødvendig hver dag, vil de sannsynligvis ha et sunnere liv. Kaloriforbruk som er for lavt eller for høyt vil til slutt føre til helseproblemer.

Men, hvor mange kalorier trenger du? Dette svaret er helt personlig og varierer veldig fra person til person, og kan variere avhengig av alder, kjønn, størrelse og nivåer av fysisk aktivitet, samt andre faktorer.

For å opprettholde en stabil vekt må kaloriinntaket være det samme som brukes gjennom normale kroppsfunksjoner og fysisk aktivitet.

Sett ditt personlige mål

Når du prøver å oppnå din idealvekt, må du måle kaloriinntaket ditt. Hvor mange kalorier du trenger avhenger av dine mål og helse.

Noen mennesker trenger å gå ned i vekt eller gå opp i vekt av helsemessige årsaker. Andre ønsker å omdanne kroppsfettet til muskler eller holde samme vekt.

Start med å bestemme hvilket mål du trenger å oppnå og lag en diett- og treningsplan basert på dette i stedet for å overfokusere på antall kalorier.

Bruk en kalorikalkulator

En kalorikalkulator kan brukes til å beregne antall kalorier en person trenger å få i seg hver dag, og kan hjelpe deg med å nå dine mål mer effektivt og å oppdage hvor mange kalorier du trenger for ditt spesifikke mål. En kalorikalkulator vil også hjelpe deg å finne ut hvilket kaloriforbruk du trenger.

Kaloribehovet ditt kan øke eller reduseres med tiden, og du bør vurdere alle variabler når du beregner kaloriinntaket.

Husk at en kalorikalkulator bare er et verktøy for å forbedre vanene dine og at du også bør vurdere hvordan du har det. Rådfør deg alltid med ernæringsfysiologen din før du starter en vektreise.

Ikke sammenlign deg selv med andre

Folk har forskjellig metabolisme og forbrenner energi i forskjellige hastigheter, og noen mennesker har en mer aktiv livsstil enn andre. Ikke alle trenger like mange kalorier hver dag. Hver kropp er forskjellig og krever spesiell oppmerksomhet, vedlikehold og kaloriinntak tilpasset dens egne behov.

Det er bra å ha en rollemodell eller inspirasjon, men husk at kroppen din krever sin egen strategi og det må du respektere for å oppnå optimale resultater. Nyt prosessen med å lære mer om deg selv for å beholde motivasjonen.