En god seng gir god nattesøvn

God nattesøvn er viktig for en god livskvalitet. Det er ingenting som å våkne utvilt etter å ha sovet ordentlig godt. For å sikre en god nattesøvn er det flere ting du kan gjøre. Det er for eksempel ekstremt viktig at du sover i en seng med en madrass som passer dine behov. Madrassen må være myk nok eller hard nok så din kropp får den støtten den trenger. Sengen må være stor nok til at du som har barna krypende opp i senga i ny og ne har god plass til deg selv også.

Det er klart det er mange senger og madrasser og velge mellom, og hvordan vet du egentlig hvilken som er god nok for deg? En god seng bør gi deg både støtte og avlastning. Det er kroppsvekten din som bestemmer hvor mye støtte du har bruk for, og da også hvilken fasthet sengen bør ha. Her skal du få en liten oversikt for å se om du har riktig madrass:

 • Under 75 kg:
  Pocket-fjærer
  Medium fasthet
 • Under 95 kg:
  Pocket-fjærer
  Fast fasthet
 • Over 95 kg:
  Mulipocket-fjærer
  Fast fasthet

Folkefavoritten

Kontinentalsengen er en folkefavoritt for de som ønsker den eksklusive hotellfølelsen hjemme i egen seng. Med komfort på toppnivå og et enkelt og moderne design er kontinentalsengen det rette valget for deg som er kvalitetsbevisst. Men hva er egentlig en kontinentalseng?

Definisjonen på en kontinentalseng er at den er bygget opp i tre lag, der andre sengeløsninger ofte kun har ett eller to.

 • Rammemadrass: Nederst i kontinentalsengen finner du rammemadrassen. Det er en madrass der sengerammen er bygget inn, slik at benene er montert direkte på madrass. Dette gjør at du slipper den store trerammen og kan få en mer elegant og simpelt design. Rammemadrassen gir også kroppen din en helt grunnleggende støtte, fra bunden av sengen.
 • Fjærmadrass: Lag nummer to er en fjærmadrass. I dette laget ligger selve komforten, pocket- eller multipocket-fjærer. Her får du jevn støtte til kroppen ut ifra kroppsvekt og måten du beveger deg i sengen på.
 • Overmadrass: Det øverste laget er en overmadrass. Dette laget sørger for økt komfort, velbehag, ekstra støtte og bedre hygiene. Overmadrassen er den delen av madrassen du er i direkte kontakt med og som står for avlastning av kroppen.

Neste gang du investerer i en seng kan du jo vurdere om kontinentalseng er noe for deg.