3 tips til bedre økonomi

Det å ha god økonomi er noe som er alfa og omega for å ha et bra liv. Ikke fordi man trenger mye penger for å ha et bra liv, men fordi det å ha oversikt og kontroll over pengene sine rett og slett gir ro i sinnet, sammenlignet med når man ikke har styr på økonomien sin. Men fordi vi ikke snakker særlig mye om penger og økonomi med familie og venner, er det noen ganger vanskelig å vite hvor man skal begynne hvis man ønsker å gjøre noe med økonomien sin. Derfor får du her tre tips som kan gjøre hverdagen, og ikke minst økonomien din, litt bedre.

Det å ha styr på økonomien sin er noe som kan føles overveldende når man er i en situasjon der man ikke er der. Men sannheten er at det faktisk bare krever et par små grep for å føle at man har litt bedre oversikt, og når man først er der og har den selvtilliten som det gir, er det rett og slett mye enklere å fortsette. Det er bare å ta det et skritt av gangen, så er man godt på vei mot bedre økonomi og ikke minst litt mer so i sjelen.

1 – Få oversikt over økonomien din

Dette er noe som høres enkelt ut, men det innebærer flere aspekter enn det man kanskje tror. Ofte tenker vi ikke over hvor pengene våre faktisk ender, så det å gå igjennom nettbanken og se på alle de forskjellige transaksjonene er en klar fordel. Se på inntekten din, se på utgiftene dine, se på gjelden du eventuelt har, se på muligheten for kredittkort, se på alle de forskjellige delene som inngår i den personlige økonomien din.

Når man reiser kan det for eksempel være fint å bruke et kredittkort, så hvis du vil vite mer om akkurat det, så les mer her.

2 – Sett opp et realistisk budsjett

Det å sette opp et budsjett, vil gi deg et mye klarere bilde av hva du har råd til, og hva du ikke har råd til. Det vil gjøre det mye lettere for deg å spare, og ikke minst lettere å nå de målene du har. Det gjør det også lettere å ha et realistisk forhold til måten du bruker penger til, sånn at du vet når du burde si nei eller ja til noe.

Det å sette et realistisk budsjett det faktisk går an å leve etter, med rom for litt kos her og der, er viktig!

3 – Snakk med familie og venner om økonomi

Vi snakker alt for lite om økonomi med familie og venner, og dette betyr at vi verken kan hente støtte eller inspirasjon fra dem. Det å ha et forhold der man også kan snakke om økonomi er veldig sunt, både for økonomien og for den relasjonen man har, så hvorfor ikke komme videre fra det stigma som er knyttet til å snakke om penger, og heller få mest mulug ut av relasjonene våre.